DSS speelt ‘The Lord of the Rings’

Parkvilla en DSS zijn geen onbekenden van elkaar. Net als de vorige concerten speelt DSS een tot de verbeelding sprekend programma. Dit keer staat het op het gelijknamige boek van Tolkien gebaseerde ‘The Lord of the Rings’ van Johan de Meij op de standaard.

Het werk bestaat uit vijf delen die elk een personage of een belangrijke gebeurtenis uit het boek illustreren, te weten Gandalf, Lothlorien, Gollum, Journey in the dark en Hobbits. De fanfare van DSS wil met het programmeren van dit werk een fantastische beleving voor zowel muzikanten als publiek neerzetten. De muziek voert u mee met tovenaar Gandalf, verklankt de Elfenwereld magnifiek en laat je letterlijk trillen op je stoel! En…voor de provincie Zuid Holland is dit de première van het werk dat De Meij al in 1988 al schreef en dit jaar zelf arrangeerde voor fanfareorkest.

Samen met andere cultuurmakers is DSS vertegenwoordigd in KHABBAZ. KHABBBAZ linkt en verbindt kunst en cultuur in heel Alphen aan den Rijn. Zo weten we elkaar beter te vinden en kunnen we komen tot inspirende samenwerkingsverbanden. Om de muziek nog verder tot leven te brengen, is de samenwerking met kunstenaars vanuit verschillende disciplines gezocht. Zij zullen hun werk, geinspireerd op The Lord of the Rings, tentoonstellen in de foyer van Parkvilla.

Kaartjes
Kaartjes zijn te krijgen via de site van het Parktheater.

Directe link: https://www.parkvilla.nl/theater/641/Premiere_The_Lord_of_the_Rings/

Datum

dec 03 2023
Expired!

More Info

Meer informatie

Locatie

Parktheater
Alphen a/d Rijn
Categorie
Meer informatie