Opleidingen

De vereniging verzorgt haar eigen muziekopleidingen vanaf het allereerste contact met muziek op de basisschool tot en met het halen van de verschillende muziekdiploma's. 

Op diverse basisscholen in Aarlanderveen en omgeving worden regelmatig korte muziekprojecten gegeven om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met muziek maken. Na afloop van een dergelijk project, dat meestal enkele weken duurt, krijgen de deelnemers de mogelijkheid aangeboden om in te stappen in het reguliere opleidingstraject van de vereniging.

De eerste stap in het opleidingstraject zijn de AMV-lessen ofwel Algemene Muzikale Vorming. Hier worden de basisbeginselen van het muziekmaken aangeleerd zoals het bespelen van een instrument (zoals blokfluit), het lezen van noten en het samen spelen.

De volgende stap is het volgen van meer gespecialiseerde opleidingen, waarbij gekozen kan worden voor blaasmuziek (koperblazers en saxofoon) of slagwerk.

Alle muziekopleidingen worden gegeven door goed opgeleide docenten, doorgaans met een conservatorium-achtergrond. Doordat de vereniging een belangrijke bijdrage levert aan de kosten van de muzieklessen, is het lesgeld laag en is muziek maken voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk.

 


Docenten

Hier volgt binnenkort een overzicht van de muziekdocenten die voor DSS werken.