Activiteiten

Om muziek maken toegankelijk te houden organiseert de vereniging diverse niet-muzikale activiteiten. Met de opbrengst van deze activiteiten worden de contributies en lesgelden van de vereniging laag gehouden en worden verenigingsinstrumenten aangeschaft voor gebruik door de leden.

 


Winterkostmaaltijd

De winterkostmaaltijd wordt al vele jaren in januari of februari georganiseerd in het Dorpshuis Aarlanderveen, dat voor de gelegenheid in winterse sferen wordt aangekleed. Het voorgerecht bestaat uit winterse soepen, waaronder erwtensoep. Het hoofdgerecht bestaat uit een buffet van boerenkoolstamppot, hutspot en zuurkoolstamppot, vergezeld van gebakken spekjes, rookworst en gehaktbal. Zowel van de voorgerechten als van het hoofdgerecht kan onbeperkt opgeschept worden.

De winterkostmaaltijd 2018 wordt gehouden op zaterdag 3 februari - voor meer informatie en aanmelden zie agenda.

 


Krentenbollenactie

Tijdens de krentenbollenactie, meestal gehouden rond april, worden in Aarlanderveen en Korteraar huis aan huis versgebakken XXL-krentenbollen verkocht. Niet alleen lekker om op te eten, maar een aantal krentenbollen bevat ook nog eens een lot. Treft u in de krentenbol een lot aan, dan is het altijd prijs. 

De krentenbollenactie 2018 wordt gehouden op zaterdag 21 april.

 


Rommel- en Zomermarkt

De eerste zaterdag na Pinksteren wordt in en rond het Dorpshuis Aarlanderveen een van de grootste en gezelligste rommelmarkten van de regio gehouden. Het assortiment is altijd zeer divers, van kleding en boeken tot speelgoed, huisraad en elektronica en dat tegen altijd vriendelijke prijzen. De markt begint om 9:00 uur en duurt tot 14:00. Er is een gezellige bar aanwezig en er kan uiteraard een snack besteld worden.

Verkoopt u liever zelf iets? dat kan ook want tegelijkertijd wordt op het terrein rond de kerk (tegenover het Dorpshuis) de Zomermarkt georganiseerd. Hier kunt u een kraampje of een grondplaats huren voor uw eigen verkoop.

De rommel- en zomermarkt 2018 wordt gehouden op zaterdag 26 mei.

 


Aarlanderveense Kermis

Tijdens de Oranjefeesten (plaatselijk beter bekend als de Aarlanderveense Kermis) draagt DSS bij aan het vermaak door het exploiteren van terras en bar bij het Dorpshuis Aarlanderveen. In de oneven jaren vindt op het terras de prijsuitreiking plaats van het ringrijden met landbouwtractoren. De zomerfeesten worden georganiseerd door de Stichting Oranjefeesten Aarlanderveen en worden eind juli / begin augustus gehouden op maandag tot en met woensdag. 

 


Zomeravondkaarten

Tijdens het zomerseizoen kan er op vrijdagavond een kaartje gelegd worden (klaverjassen) in het Dorpshuis Aarlanderveen. Het is deze avonden vrij kaarten (dus geen competitie) en de speelwijze is Rotterdams. Aan het eind van de avond zijn er voor de deelnemers leuke prijzen te winnen.

 


Oud papierinzameling

Eenmaal per twee weken wordt in Aarlanderveen en directe omgeving het oud papier huis aan huis ingezameld. Al tientallen jaren zetten de inwoners van Aarlanderveen trouw op woensdagavond hun papier aan de weg voor DSS. Waar de inzameling vroeger nog plaatsvond met een bakfiets en later een zogeheten 'ijzeren hond', rijden de vrijwilligers nu al sinds 2003 mee achter op de kraakperswagen. Per jaar wordt meer dan 100.000 kilo papier opgehaald.